http://www.crystaldive.com

http://www.crystaldive.com

www.crystaldive.comSAM_3591.JPG

Naptár

2013
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec
http://www.crystaldive.com

Bemutatkozás

BÚVÁRKODJ THAIFÖLDÖN Koh Taon, Thaiföld egyik legszebb szigetén, mindösszesen 65.000 forintból búvár lehetsz, magyar nyelvű oktatással! Részletek: www.kohtaodive.com

2013.02.08. 05:11 Kohtaodream

A sziget varázslatos déli csücske: Freedom Beach

Koh Tao déli öblét, Chalok Bayt elhagyva nem is gondolnánk, hogy az előttünk álló elhagyatott földút után milyen csoda rejtőzik.

0.JPG

Egy kis nyúlvánnyal végződik a sziget, mely három partszakaszt foglal magába. Az első kettőt a Tatooh Resorton keresztül lehet megközelíteni, de ez ne tántorítson el senkit, mert a jó thai szokásnak megfelelően bátran be lehet menni a szállodákon keresztül a tengerpartra. Ez a látvány fog fogadni minket:

01.JPG

6.JPG

2.JPG

5.JPG

Viszonylag kevesen motoroznak el idáig, így a főszezon ellenére is csak elvétve találkozunk strandolókkal. Erről az oldalról nagyjából 10 perc alatt át lehet sétálni a sziklákon kiépített mólón egy másik partra, ahol kicsit élénkebb az élet, a parti bárban reggae zene szól, és sznorkelezni is érdemes, mert igen gazdag a sziklák mellett az élővilág.

7.JPG

8.JPG

9.JPG

11.JPG

10.JPG

Innen a szálloda felé visszasétálva egy kis kitaposott ösvényen 10-15 perces sétával érhetjük el a kilátópontot, még a lustáknak is erősen ajánlott ez a rövid séta :) A sziklák tetejéről csodálatos kilátás nyílik Chalok Bayre és Shark bayre.

12.jpg

13.JPG

14.JPG

15.jpg

Ha itt járunk, délután 4-5 óra között érdemes elővennünk a snorkel felszerelésünket, és átmotorozni a bal oldali öbölhöz, Shark Bayre, ahol az egyik resort bungalói között kell lemásznunk a sziklákhoz, de igazán különleges élményben lesz részünk: ezen a partszakaszon minden délután előjönnek a helyi "lakosok", az ún. szirti cápák, melyeket a felszínről is megfigyelhetünk. A szerencsésebbek megpillanthatják a körülbelül másfél méteres óriásteknőst is :)

4-black-tipped-reef-shark-ko-tao.jpg

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása