http://www.crystaldive.com

http://www.crystaldive.com

www.crystaldive.comSAM_3591.JPG

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
http://www.crystaldive.com

Bemutatkozás

BÚVÁRKODJ THAIFÖLDÖN Koh Taon, Thaiföld egyik legszebb szigetén, mindösszesen 65.000 forintból búvár lehetsz, magyar nyelvű oktatással! Részletek: www.kohtaodive.com

2012.11.12. 12:23 Kohtaodream

Jönnek a "szürke" hétköznapok....

Csütörtökön Ati egész nap elfoglalt volt, egy ideje már így megy ez sajnos... Bele kell húzzon, mert november 27.-én kezdődik az oktatói tanfolyam, addig el kell végeznie a divemaster kurzust. Délelőtt medencében vizsgázik, délután OWDsekkel merül. Nagyon szuperül veszi az akadályokat, mindenhonnan azt hallom, hogy nagyon ügyes :)

SAM_2961.JPG

Én elhatároztam, hogy ma elviszem Lucifert fürdeni, mert 3 hete nem látott vizet, pedig otthon szinte mindennap mentünk a Dunára fürdeni, ráadásul itt rohadt melege is van.

Délelőtt elintéztem még egy kisebb bevásárlást, aztán felkerekedtem taxi-nézőbe, mert még 1x nem mertem bevállalni gyalog. Amióta voltak a balhék a szomszéd kutyákkal, azóta kicsit óvatosabb lettem… A közelünkben van a ballonos vizes cég, ott mindig több oldalkocsis motort látok, azzal hordják szét a szigetre a vizet. Gondoltam, megkérdezem őket, nem vállalnának-e fuvarozást :) Rendesek voltak, elvállalták, ráadásul viszonylag kedvező áron :D Nosza, akkor Lucifert az oldalkocsiba be, és irány a tenger! Egész jól ment az út, azon morfondíroztam, nekem is kellene egy ilyen motor, akkor el tudnánk menni Luciferrel gyakrabban kirándulni és fürdeni :)

sidecar.jpg

Nagyot fürödtünk, este 6-ig lent voltunk, már sötétedett, mikor visszaértünk. Ez egy jó kis nap volt :)

Még egy másik megoldás is eszembe jutott Lucifer szállítására: itt lazán felültetik az emberek a kutyájukat a robogóra, a csúcs az volt, mikor egy pasi és egy nő 3 kutyát vittek magukkal motoron :)

4_on_a_scooter_plus_dog.jpg

Ez a kép nem itt készült, nálunk kabátos embereket nem igazán lehet látni :)

El is meséltem Atinak az ötletet, gyorsan ki is mentünk a robogóhoz kipróbálni, hogy áll Lucifer a témához :) Hát nem mondanám, hogy komfortosan érezte magát a motoron :) Azt hiszem, ezt a verziót elvetjük, a 45 kilójával nem tűnik túl biztonságosnak a közös motorozás :) Akkor marad az oldalkocsis verzió, megpróbálunk majd keríteni egyet...

Pénteken Ati megint egész nap odavan, nekem pedig pocsékul indult a napom: el akartam menni vásárolni, hát nem indult be a motorom... Aztán mikor megyek vissza a lakásba, látom, hogy Mio szőrén szálán eltűnt, hiába hívogatom, nem jön... Na, erre kiborult nálam a bili, egyedül vagyok egész nap, mindent nekem kell elintézni, ez a vacak motor sem megy :( Felhívtam Atit, hogy ebédszünetben jöjjön haza, hogy legalább a motort beüzemeljük, ne kelljen egész nap otthon kuksolnom. Meg ebédeljünk egyet együtt, had legyek már egy kicsit társaságban én is. Nem tudtam, hogy van berugókar a motoromon, Ati egy szempillantás alatt beindította. Milyen jó, hogy vannak férfiak :D Közben Mio is meglett, úgyhogy megnyugodtak a kedélyek :)

Így délután már ki tudtam mozdulni, ennek örömére leugrottam fürdeni egyet :)

SAM_2970.JPG

Utána a szokásos kutyasétáltatás, majd estére lementünk Atival a búváriskolához videóvetítésre. Itt az a szokás, hogy minden OWD tanfolyamról csinálnak egy jópofa videó összeállítást, amit aztán jó pénzért meg tudnak venni a tanulók, ezt mutatják be a búváriskola bárjában mindig, mikor egy OWD-s csapatnak sikerült a vizsga. Számunkra különösen érdekes volt a vetítés, hiszen Ati asszisztálta végig a tanfolyamot :)

Szombat délelőtt felkerekedtem, hogy a sziget számomra még ismeretlen csücskeit felfedezzem. Csudaszép helyeken jártam :)

SAM_2964.JPG

SAM_2967.JPG

SAM_2968.JPG

SAM_2969.JPG

SAM_2972.JPG

SAM_2973.JPG

Útba ejtettem egy szállodát (és búvárbázis egyben), ahová recepcióst keresnek, ráadásul német a tulajdonos :) Szóval talán nem rosszak az esélyeim, no, majd meglátjuk...

Utána otthon összerittyentettem egy hazai húslevest, ezzel vártam haza Atit a fárasztó nap után.

Vasárnap jó kis nap volt: az egész délelőtt levélírással telt, annyi emailt kaptam az otthoniaktól :) Örülök ám, ha írtok, mert ti mindent tudtok rólunk, mi viszont nem hallunk felőletek semmit... Szóval szeretettel várom az emaileiteket, írjatok! :)

Az ebédet az egyik törzshelyünkön töltöttem, majd délután jó hírt kaptunk: mivel ilyen sokáig nem érkezett meg az asztal és a székek, felajánlotta a tulaj, hogy vegyük meg és kifizeti. Nosza, nekem sem kellett több, azonnal elindultam asztalnézőbe :) Végigjártam az egész szigetet, de csak az a két bútorbolt van, ahol már korábban is jártam, nem túl nagy választékkal. Egyik sem győzött meg túlságosan, inkább megvárom Atit, majd együtt kiválasztjuk..

Ati ma is jó későn ért haza, ráadásul a palack cipeléstől teljesen beállt az egész háta. Igazából egy jó kis thai masszázs sokat segített volna rajta, de már ahhoz sem volt szegénynek ereje... Így én vállaltam a masszőr szerepét, majd kedden, mikor csak délelőtt lesz elfoglalt, elmegyünk együtt :)

Szerdára pedig szabadnapot kapott, hurráááá :D Végre együtt tudunk tölteni egy teljes napot!

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://blogbytimi.blog.hu/api/trackback/id/tr654902866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

www.aonang.hu (TH) · http://cooperbudapest.typepad.com 2012.11.13. 07:32:35

Üdv Ao Nang-ról!
Pár hónap múlva átugrom Tao-ra merülni párat. :-)
Minden jót!
Cooper

Kohtaodream · www.kohtaodive.com 2012.11.13. 13:00:54

@www.aonang.hu: Helló Cooper! Akkor reméljük, találkozunk! Mi legalábbis szívesen megismerkednénk veled :) Mikor jössz?

www.aonang.hu (TH) · http://cooperbudapest.typepad.com 2012.11.14. 02:43:21

Valamikor tavasszal - már ha lehet itt ilyet mondani. :-)
Addigra már Ati is profi búvár lesz!
Írok majd, mielőtt mennék.

Kohtaodream · www.kohtaodive.com 2012.11.14. 13:49:31

OK, jelentkezz mindenképp! Tudtok majd Atival együtt merülgetni :)
süti beállítások módosítása