http://www.crystaldive.com

www.crystaldive.comSAM_3591.JPG

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Bemutatkozás

BÚVÁRKODJ THAIFÖLDÖN Koh Taon, Thaiföld egyik legszebb szigetén, mindösszesen 65.000 forintból búvár lehetsz, magyar nyelvű oktatással! Részletek: www.kohtaodive.com

2012.10.11. 09:35 Kohtaodream

Az új otthonunk

Tegnap végre megkaptuk a kulcsot az új házunkba :D Hurrrráááá

Végre lesz Lucifernek saját kis háza, meg mi is ki tudunk pakolni a hátizsákokból.

Atinak elkezdődött sajnos egy egynapos tanfolyam, az elsősegély, így egyedül kell ma elboldogulnom - illetve kettesben Luciferrel :D

Egy taxissal felvittük az összes cuccunkat és elkezdtem kipakolni. Mivel kerítés ugye nincs, a kiskutya még mindig állandóan velünk van.

Viszonylag messze esik mindentől a házunk, a sziget közepén van egy hegyen, de legalább nincs cunamiveszély és kutyák sem nagyon vannak errefelé. Viszont gyalog legalább 15 perc, mire csak egy kisboltot elérünk. De holnap már lesz legalább egy robogónk, azzal pedig 5-10 perc alatt el lehet jutni mindenhova. Az eredeti tervem, hogy biciklivel fogok közlekedni, biztos meghiúsul, mert olyan meredek úton kell feljönni hozzánk, hogy a motor is csak 1-esben bírja. Így valószínűleg én is motorral fogok közlekedni. Az angol tulaj is itt lakik mellettünk, ő a búváriskola menedzsere, tehát nagyon rossz hely nem lehet ez.

Ami még fontos, hogy 3 oldalról nagyjából körbe van kerítve ezzel-azzal a kertrészünk, így az elkerítést viszonylag könnyen meg lehet oldani.

SAM_2679.JPG

A házban thai stílusnak megfelelően a konyha kívül, a fedett teraszon kapott helyet, így legalább bent nincsenek hangyák. Egyelőre elég hiányos a felszerelés, egy mosogatón és fiókos szekrényen kívül semmi nincs, se hűtő, se rezsó, se asztal vagy szék, hogy le tudjunk ülni enni. Reméljük, hamarosan beszerzi a tulaj.

SAM_2684.JPG

Van egy óriási teraszunk, innen mindkét oldalt rálátunk a tengerre :D Esténként ide szoktunk kiülni, egyelőre pokrócra :)

SAM_2648.JPG

Bent pedig egy elég nagy hálószoba van egy francia ágyal és 2 óriási gardrób szekrénnyel, innen pedig a fürdőszoba nyílik, ritkaságszámba menő káddal, sőt befúvókkal, még jaccuzizni is lehet :) Mindhárom oldalról ablakok vannak a szobán ill. fürdőszobán, így zuhanyzás és ágyban fekvés közben is lehet látni a tengert :)

SAM_2659.JPG

SAM_2663.JPG

És ami a legfontosabb, végre megvan a kiskutyának is a fekhelye, így legalább biztonságban érzi magát, tudja, hogy az az ő kis kuckója :D

SAM_2670.JPG

Miután kipakoltam és Ati is hazaérkezett, az első dolgunk az volt, hogy lefektessük az elektromos kutyakerítést. Ez úgy működik, hogy le kell fektetni a kábelt az elkeríteni kívánt területen. A kutya nyakörvére rá kell tenni az adaptert, és amikor közeledik a kutya a kerítéshez, először sípol a készülék figyelmeztetésül, aztán ha eléri a kutya a kerítést, akkor egy -állítólag alacsony feszültségű- áram belecsíp. Na hát ez nálunk úgy működött, hogy egyszer belefutott Lucifer a kerítésbe, mert ugye nem tudta szerencsétlen, hogy mi az a sípolás, hát úgy megijedt szegény, akkorát ugrott és nyüszített, hogy nagyon megijedtünk, nem lett-e baja. Szegény berohant a házába, órákon keresztül nem tudtuk kicsalni, és úgy nézett ránk, mintha megbüntettük volna :(

Na, nálam itt törött el a mécses... Valószínűleg ekkor jött ki belőlem az eddigi összes feszültség is, odaborultam a kiskutyára és elkezdtem zokogni. Annyira sajnáltam szegényt, nem elég, hogy kitettük ennek a nagy útnak, az egész környezetváltásnak, még meg sem tudta szokni, máris kitettük egy újabb traumának. Nem tudom, megértette-e, próbáltam neki elmagyarázni, hogy azért történik ez a sok rossz most vele, hogy itt lehessen velünk. Szóval úgy döntöttünk, hogy hagyunk neki legalább egy hetet, hogy megszokja az új helyet, aztán ha már kicsit rendbe jön lelkileg, utána próbálkozunk ezzel a kerítéssel. Elmenni úgysem akartunk egyelőre nélküle, mindig van itt mellette még egy darabig, de gondoltuk, legalább estére kint tudnánk hagyni. Na mindegy, akkor ez még várat kicsit magára, egyelőre bent alszik velünk. Továbbra is az a menet, hogy legalább egyszer ki kell engedni pisilni. Na mindegy, ez legyen a legkevesebb, pár napig még kibírjuk :D

Akkor kerítés projekt helyett jöjjön a bevásárlás. Mégsem megyek át Chumponba, mert a komp talán drágább, mint amit meg tudunk spórolni az árakon, ráadásul egy egész napot igénybe venne, mert naponta csak 2x jár a komp. Így Ati robogóra pattan a bevásárló listával: szúnyogháló, tányérok, poharak, tisztítószererek, stb. Amíg megjárja, addig a következő projekt: gekkók elüldözése :D Mivel az ablakok nyitva voltak, mikor jöttünk, beköltöztek a kis lakók. A thaiok szeretik őket, mert megeszik a szúnyogokat, mi úgy döntöttünk, inkább maradnánk a szúnyogriasztónál, mert vannak köztük méretesebbek is.

SAM_2669.JPG

Ati még nem ért haza, így úgy határoztam, elviszem Lucifert egy jól megérdemelt sétára, gondoltam, lesétálunk erre a legközelebbi a tengerpartra:

SAM_2672.JPG

Hát nem volt túl jó ötlet így dél tájban :) A monszun időszak ellenére egy darab felhő sincs, hét ágra süt a nap, nagyon meleg van, így 15 percet bóklásztunk itt fent az erdőben, aztán visszamentünk haza. Ati is hamarosan megérkezett, sikerült beszereznie a legszükségesebbeket :D

SAM_2673.JPG

Hurrá, holnap már tudunk itthon kávézni, és meg tudunk enni egy szalámis szendvicset reggelire :DDD
 Mert jó kis hazai téliszalámit természetesen hoztunk magunkkal 2 rúddal :D Nahát, milyen apróságoknak is lehet örülni :)

Még hátravan pár apróság, pl. egy újonnan beszerzett kis polc összeállítása és a szúnyogháló felragasztása. Ma végre nyitott ablaknál tudunk aludni :)

SAM_2676.JPG

9 óra felé végeztünk mindennel, gondoltam, megírom a blogot. Közben szóba elegyedtünk az angol szomszédjainkkal, akik áthívtak mindet egy pókerpartyra. Hát ezt nem akartuk kihagyni, a blogírás így másnapra maradt. Legalább Ati elkezdheti az angol nyelvleckét. A lány Bristolból jött, a fiú Kanadából, és volt még velük egy másik fiú, ő Új-Zélandról. A világ három szegletéből :) A játékot természetesen én nyertem, így 200 baht plusszal tértünk haza. Fájdalomdíjul meghívtuk őket egy jó kis magyar csirkepaprikásra (mert paprikánk is van ám :D)

Így a nap vidáman zárult, lassan megszokjuk az új környezetet.

Másnap (azaz ma, csütörtök reggel) nagy lendülettel nekivetem magam a kert elkerítésének. Természetesen nem az elektromos kerítéssel, hanem egyéb eszközökkel. Körbejárom a környéket, találok is egy-két eszközt. Kissé összetákolt lett a kerítés ugyan, de legalább Lucifer nem fog elkolbászolni, ki lehet engedni estére :D

SAM_2680.JPG

SAM_2682.JPG


Egyelőre ennyi, hamarosan jövök újra!

5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://blogbytimi.blog.hu/api/trackback/id/tr54830222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GCsabi 2012.10.12. 07:29:01

na, mire én odaérek szépen berendezkedtek :)
nyitott szemmel járjatok, nekem is kerytsetek valami takaros kunyhót occóért, az sem baj ha valami lányosztály a szomszédság :)

egy kalappal

Kohtaodream · www.kohtaodive.com 2012.10.12. 09:23:54

@GCsabi: Meddig maradsz? És hányan lesztek? Itt mellettünk van egy kiadó ház egész jó áron.

Bkkgirl 2012.10.12. 16:47:29

Szia!
Thaifoldon elek en is, szeretnem kihozni a kutyaimat, tudunk privatba beszelni, pontositani mi a pontos menet es az anyagi vonztat?
Koszi
iszabados@yahoo.de

GCsabi 2012.10.13. 04:04:04

@Kohtaodream: nemtom még azt se, mikor megyek
tán nov eleje-közepe, pár hónapot maradok, nemtom mennyit ebből Taón
ház nemkell, nekem elég egy szoba

amúgy mennyi a vityilló monnyuk 2 hónapra?

Kohtaodream · www.kohtaodive.com 2012.10.13. 04:16:02

@GCsabi: Add meg légyszi az email címed, oda válaszolnék.
süti beállítások módosítása